VCA VOL Cursus

Het certificaat VCA Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden laat zien dat je over de nodige kennis beschikt op het gebied van Veiligheid, Gezondheid en Milieu. Tijdens deze cursus leren leidinggevenden en zelfstandigen met personeel alles om vanuit hun rol bij te dragen aan de veiligheid op de werkplek.

Voorkeurstaal Engels
Kennisniveau Geavanceerd
Duur 1 dag

Informatie over de cursus

Wanneer je in een leidinggevende rol zit, moet je niet alleen weten wat veilig werken is máár dit ook stimuleren bij je collega’s. De VCA VOL cursus biedt dus ook meer diepgang dan de VCA Basiscursus, zodat jij als leidinggevende een aanspreekpunt kan worden op de werkvloer. Zit je in een uitvoerende rol maar wil je ook meer weten over veiligheid op werk? Dan is de VCA Basiscursus perfect voor jou.

Beschik je al over de kennis, kan je ook alleen het VCA examen afnemen. Meer info vind je hier.


Wat leer je tijdens de (Engelstalige) VCA VOL cursus?

Tijdens de VCA VOL cursus leer je niet alleen de basiskennis over veilig werken, maar ook hoe je als leidinggevende hier het voorbeeld in kunt geven aan collega’s. Er wordt aandacht besteed aan hoe je rekening houdt met het milieu, je eigen gezondheid en die van je collega’s.

Kleine greep van wat de cursus bevat:

  • Veilig werken (stimuleren)
  • Persoonlijke becherming
  • Taak-risicoanalyse
  • Examen om cursus af te ronden

Onze VCA trainingen zijn altijd code 95 en CIBOT gecertificeerd.

"Speciaal voor leidinggevenden die het voortouw willen nemen in een veilige werkplek" - Rinus

Veiligheid voorop

Laat zien dat jij veilig werken belangrijk vindt met een  certificaat VCA VOL. De cursus wordt constant bijgewerkt, om te voldoen aan nieuwe wetgevingen. Zo zorgt Training Academy Uden ervoor dat de informatie in de VCA VOL cursus altijd relevant is en aansluit op relevante situaties.

Meer weten over onze cursussen?