VCA Examen

Het VCA examen laat zien dat je over alle kennis beschikt rondom Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM). Dit examen is los te boeken zonder cursusdag en is hierdoor ideaal voor werknemers die alles weten rondom milieu en gezondheid.

Voorkeurstaal Nederlands
Kennisniveau Beginner
Duur 1 uur

Informatie over het examen

Je kan zonder het volgen van een cursusdag je VCA Basis, VCA VOL of VIL-VCU diploma behalen. Je neemt dan alleen deel aan het examen. Het is wel aan te raden om je van te voren voor te bereiden op het examen. Dit kan door thuis te studeren met ons VCA cursusboek. Wil je echter een VCA cursus volgen, dan vind je hier het overzicht van alle VCA cursussen die Training Academy Uden aanbiedt.


Waarom moet je het VCA examen behalen?

VCA is een verzamelterm voor alles dat te maken heeft met gezondheid en veiligheid op werk, waarbij de focus vooral ligt op risicomanagement. Afhankelijk van je rol kan je een VCA examen afnemen die gericht is op operationele of leidinggevende werkzaamheden. In het examen worden je communicatieve vaardigheden, maar ook jouw kennis over risico’s getoetst.

VCA cursussen

Wil je een VCA cursus volgen voordat je het examen afneemt? Via Training Academy Uden kan je meerdere cursussen van 1 dag volgen voordat je het VCA examen afneemt.

Onze VCA trainingen zijn altijd code 95 en CIBOT gecertificeerd.

Meer weten over onze cursussen?