BHV Basiscursus inhouse

Een BHV training op locatie biedt flexibiliteit voor organisaties die het personeel wilt leren wat bedrijfshulpverlening is. TAU komt langs bij elk formaat bedrijf of organisatie om in een dag de theorie en praktijk uit te leggen, zodat na afloop iedereen die het examen succesvol afrond gecertificeerd BHV'er is.

Voorkeurstaal Nederlands of Engels
Kennisniveau Beginner
Duur 1 dag

Informatie over de cursus

De inhouse BHV cursus vindt plaats op eigen locatie, waardoor het makkelijk is om meerdere cursisten vanuit de organisatie in een keer op te leiden tot BHV’er. Een bedrijfshulpverlener is essentieel voor de veiligheid op de werkvloer, zodat er altijd iemand aanwezig is om juist te handelen bij een (nood)situatie. Een bijkomend voordeel van de inhouse BHV cursus is dat de praktijkoefeningen voorbeelden uit de eigen organisatie kunnen laten zien. De ruimte die nodig is, is een grote kantine of hal en een parkeerplaats voor de brandtraining.

Liever een BHV certificaat op onze locatie in Uden? Bekijk nar de Bedrijfshulpverlener – BHV basiscursus (1 dag). Perfect voor als je alleen bent of de ruimte niet hebt, maar wel wilt bijdragen aan de veiligheid op de werkvloer.


Wat leer je tijdens de inhouse BHV Basiscursus?

Tijdens de inhouse BHV cursus leren cursisten van ieder ervaringsniveau de basis om de vier taken van een bedrijfshulpverlener uit te kunnen voeren. De dag begint met theorie, maar er is meer dan genoeg ruimte voor het praktijkgedeelte. Uiteindelijk wordt de inhouse BHV cursus afgesloten met een examen, waarna iedereen met een voldoende de certificaat Bedrijfshulpverlener in ontvangst mogen nemen.

De vier taken van een BHV’er zijn

 • Acuut reageren op noodsituaties
 • Beperking en bestrijding van een beginnende brand
 • Begeleiding tijdens een evacuatie
 • Communicatie met hulpdiensten
"Omdat we de BHV cursus bij ons op locatie hadden konden we een ontruimingsoefening in onze eigen bedrijf doen. Nooit geweten waar alle nooduitgangen zaten, dus dat was wel waardevol om te leren" - Thijs

Programma inhouse BHV basiscursus

De inhouse basiscursus BHV duurt 1 dag en vindt plaats op eigen locatie. Onze examinator komt langs met alle hulpmiddelen die nodig zijn, waarbij er een goede afwisseling is van theorie en praktijk. Hierdoor kan de opgedane kennis gelijk worden toegepast in de praktijk. De inhouse basiscursus BHV wordt afgesloten met een examen en de uitreiking van het certificaat Bedrijfshulpverlener.

Opbouw programma

 • Risicovolle situaties werkplek
 • Verschillende soorten ongevallen
 • Wonden behandelen
 • Verschillende soorten branden
 • Praktijk ervaring met blussen
 • Evacuatie
 • Reanimatie
 • Communiceren met hulpdiensten

Dit is een kleine greep van wat de inhouse BHV basiscursus bevat. Cursisten worden in een dag helemaal opgeleid tot bedrijfshulpverlener, waarbij er extra aandacht is aan situaties specifiek voor jouw bedrijfslocatie.

Op zoek naar verlenging van je BHV cursus? Kijk dan eens naar onze BHV herhaling cursus (1 dag).

Veiligheid voorop

Leer alles wat je moet weten tijdens de inhouse BHV basiscursus die door professionals is samen gesteld. Van bijzondere situaties tot veel voorkomende ongevallen, alles wordt behandeld. Training Academy Uden heeft deze cursus zo ingericht dat je na afronding alle competenties beheerst die je nodig hebt om op te treden als BHV’er.

Meer weten over onze cursussen?