BHV Herhaling cursus (1 dag)

Bedrijfshulpverleners moeten ieder jaar na het krijgen van een BHV certificaat opnieuw een cursus volgen. Dus gaat of is jouw BHV certificaat verlopen? Volg deze cursus om in een dag al je kennis op te frissen én aan te vullen over alles wat je als BHV'er moet weten.

Voorkeurstaal Nederlands of Engels
Kennisniveau Geavanceerd
Duur 1 dag

Informatie over de cursus

Als BHV ‘er draag je veel verantwoordelijkheid op de werkvloer. Wanneer er een ongeval of noodsituatie op werk is, weet de bedrijfshulpverlener wat te doen en zorg je ervoor dat alles in goede banen blijft lopen. Tijdens de 1 daagse opfriscursus BHV’er krijg je de kans om je kennis op te frissen en aan te vullen tijdens onder begeleiding van gecertificeerde professionals. Na het succesvol afronden van de BHV opfriscursus is je BHV certificaat 1 jaar geldig..

Nog geen BHV certificaat? Bekijk dan onze Bedrijfshulpverlener – BHV basiscursus (1 dag). Perfect voor als je nog geen kennis hebt, maar wel de verantwoordelijkheid van een BHV’er aan wilt gaan.


Wat leer je tijdens de 1-daagse BHV herhalingscursus?

Tijdens de cursus is er eerst tijd om de theorie bij te spijkeren. Wat weet je nog over bijvoorbeeld communicatie, zowel intern als met de hulpdiensten, tijdens een ongeval? Hoe beperk je ook alweer een beginnende brand? Vervolgens is er ook genoeg ruimte voor praktijk, zoals het blussen van een brand en reanimatie oefeningen.

De vier taken van een BHV’er zijn:

  • Acuut reageren op noodsituaties
  • Beperking en bestrijden van een beginnende brand
  • Begeleiding tijdens een evacuatie
  • Communicatie met hulpdiensten
"Je denkt alles te weten, maar merkt toch dat je na een jaar sommige dingen minder scherp hebt. TAU legt alles makkelijk uit, zodat je gelijk weer weet hoe alles werkt" - Pieter, eerdere cursist

Programma BHV herhalingscursus

De opfriscursus bedrijfshulpverlener duurt 1 dag op het opleidingsterrein van TAU. Hierbij is er een afwisseling tussen theorie en praktijk, waardoor cursisten de theorie die wordt besproken direct in de praktijk kunnen toepassen. De opleiding wordt afgesloten met een examen en bij succesvolle afronding een verlenging van het certificaat bedrijfshulpverlener. 

Opbouw programma

  • Herhaling reanimatie
  • Wonden behandelen
  • Verschillende soorten brand
  • Praktijk ervaring met blussen
  • Evacuatie en ontruiming
  • Communiceren met hulpdiensten

Dit is een kleine greep van wat de BHV herhalingscursus bevat. Je bent na deze dag weer helemaal bij met alle kennis omtrent bedrijfshulpverlening.

Veiligheid voorop

Leer alles wat je moet weten tijdens de 1 daagse BHV herhalingscursus die door professionals is samen gesteld. Van bijzondere situaties tot veel voorkomende ongevallen, alles wordt behandeld. Training Academy Uden heeft deze cursus zo ingericht dat je na afronding alle competenties beheerst die je nodig hebt om te blijven op te treden als BHV’er.

Meer weten over onze cursussen?