VCA code 95 cursus

Als beroepschauffeur moet je iedere vijf jaar minstens 35 uur CCV nascholing doen. Door deze nascholing te volgen kan je jouw chauffeursdiploma met vijf jaar verlengen. Met de VCA code 95 van Training Academy Uden laat je zien dat je vakbekwaam bent. Dit wordt apart op je rijbewijs vermeld en is verplicht voor het besturen van een voertuig waarvoor rijbewijs C1, C, D1 of D nodig is.

Voorkeurstaal Engels
Kennisniveau Beginner
Duur 1 dag

Informatie over de cursus

Training Academy Uden is gecertificeerd door CIBOT om VCA opleidingen met een code 95 te organiseren. CIBOT is een door het CCV erkende certificerende instantie. Bent u een beginnende chauffeur of moet u nascholing volgen? In beide gevallen is het mogelijk om de VCA code 95 cursus te volgen op onze locatie. Bij grotere groepen kunnen wij deze ook incompany verzorgen.

Benieuwd of deze cursus iets voor jou is? Kom in contact voor de precieze mogelijkheden voor uw bedrijf.


Wat leert u tijdens de VCA code 95 cursus?

De chauffeur leert tijdens de eendaagse cursus de gevaren van het verkeer herkennen en hoe hij/zij hierop kan inspelen na het succesvol afronden van de Code 95 VCA. In een dag tijd leer hoe je moet reageren in gevaarlijke situaties om arbeidsongevallen te voorkomen. Tijdens de cursus wordt er ook aandacht besteed aan de fysieke risico’s van het beroep van een chauffeur en het adequaat beoordelen van noodsituaties.

Aan het einde van de cursus is er een examen en wanneer deze succesvol afgerond is ontvangt u uw certificaat. Deze is officieel erkend en is vijf jaar geldig.

Kleine greep van wat de cursus bevat:

  • Wetgeving
  • Gevaren en ongevallen
  • Veiligheidsgedrag
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen

Veiligheid voorop

Vergroot de veiligheid op de werkvloer met de Code 95 VCA cursus van Training Academy Uden. Na het succesvol afronden van de examen ben je bekend met de gevaren op het weg en hoe je hier effectief op moet reageren, om eventuele ongevallen te voorkomen.

Meer weten over onze cursussen?