Cursus uitgelicht: Bandenmonteur

Zorg voor een veilige werkomgeving

Wanneer je overweegt om de overstap te maken naar een baan in de autoindustrie, is een van de meest voorkomende taken in auto onderhoud het wisselen van banden. De functie bandenmonteur is dan ook een van de eerste banen die je in een garage zal doen. Met de tweedaagse bandenmonteur training van Training Academy Uden leer je alles wat je nodig hebt om aan de slag te kunnen gaan als bandenmonteur.

Theorie

Voordat we aan de slag gaan, is het essentieel dat hij of zij een diepgaande kennis heeft van de banden en velgen. Dit omvat het begrip van bandenmaten, juiste bandenspanning, en het herkennen van slijtagepatronen Een goede bandenmonteur kan snel de staat van de band beoordelen en de juiste beslissing nemen over reparatie of vervanging.

Veiligheid staat altijd voorop, vooral bij het werken met zware voertuigen en apparatuur. Een bekwame bandenwisselaar moet de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) gebruiken, zoals handschoenen en veiligheidsbrillen. Daarnaast moet hij of zij op de hoogte zijn van de juiste hef- en steunpunten van voertuigen om ongelukken te voorkomen. Dit wordt allemaal uitvoerig besproken, zodat cursisten alle regels en veiligheidsvoorschriften kennen.

Praktijk

Na de theorie is het tijd om aan de slag te gaan. Moderne bandenwisselmachines zijn geavanceerd en vereisen vaardigheid om ze efficiƫnt te bedienen. Een goed opgeleide bandenmonteur moet bekwaam zijn in het gebruik van de verschillende functies van de machine, zoals het verwijderen en plaatsen van banden op velgen, balanceren en uitlijnen. Dit verhoogt niet alleen de productiviteit, maar minimaliseert ook het risico op schade aan de velgen of banden.

Je leert ook snel te werken zonder in te leveren op kwaliteit. Een getrainde bandenwisselaar begrijpt het belang van efficiƫntie en kan banden snel en nauwkeurig wisselen. Dit bespaart niet alleen tijd voor zowel de klant als het bedrijf, maar het draagt ook bij aan een positieve klanttevredenheid.

 


Volg een training aan TAU

Ben je voor je (nieuwe) baan op zoek naar een cursus om een certificaat te halen? Training Academy Uden is de specialist in intern transportopleidingen en heeft een breed aanbod aan cursussen. Deze kan je op onze locatie in Uden volgen of bieden wij ook incompany aan op jouw bedrijfslocatie.

We bieden cursussen aan voor je heftruck certificaat, reachtruck certificaat, BHV, EPT en nog veel meer.