Bandenwisselseizoen komt er aan

Zorg voor een veilige werkomgeving

Van winterbanden naar zomerbanden

Het einde van de winter is in zicht en voor ons betekent dat maar een ding; volledige focus op het trainen van bandenmonteurs. Deze worden via N2 People ingezet om tijdens het bandenwisselseizoen alle winterbanden van auto’s af te halen en de zomerbanden erop te zetten. Om dit in goede banden te leiden is de tweedaagse bandenmonteur training een essentieel onderdeel van het proces. De bandenwisselseizoen is namelijk een drukke periode, waarin bandenmonteurs in korte tijd banden moeten (de)monteren en balanceren. Om er zeker van te zijn dat u of uw medewerkers dit secuur en snel doen, is er de bandenmonteur training op onze locatie in Uden volgen.

Intensieve praktijkervaring

Tijdens de tweedaagse bandenmonteur training leren cursisten alles wat ze moeten weten over het (de)monteren en balanceren van autobanden. Dit wordt gedaan in dezelfde omstandigheden als in een autogarage en met de juiste gereedschap, zodat ze vervolgens inzetbaar zijn op het werkveld. Naast het wisselen van banden is er ook tijd om te oefenen met auto’s op de brug te zetten, wordt er uitleg gegeven over verschillende wielbouten en krijgen de toekomstige bandenmonteurs alles te leren over veilig én netjes opleveren.

U kunt ook kiezen voor een e-learning module. Hierin komt de theorie aan bod, zoals verschillende banden en werkveiligheid, maar worden geen praktijk oefeningen aangeboden.

 

Nieuwe bandenwissel machines

Om niet alleen aan de verwachtingen van onze klanten te voldoen, maar deze te overtreffen blijven wij investeren in de beste materialen. Daarom hebben wij sinds kort drie moderne machines van Ravaglioli. Hiermee kan getraind worden met velgen en banden tot 22′. Dit is nodig omdat moderne auto’s vaak zijn uitgerust met velgen van een groot formaat. Het zorgt er voor dat onze cursisten breed inzetbaar zijn en met veel verschillende soorten auto’s kunnen werken.

Beroepsopleidingen

Bent u op zoek naar een certificering voor uzelf of een medewerker? Training Academy Uden biedt de mogelijkheid om op onze locatie of incompany opleidingen te verzorgen. Wij bieden onder andere de volgende trainingen aan:

Alle trainingen zijn gericht op de praktijk en worden gegeven door instructeurs met jaren ervaring in het werkveld. Zo weet u zeker dat na een succesvolle afronding van de cursus de juiste kennis is overgedragen.

Veelgestelde vragen over winter- en zomerbanden

Een bandenmonteur is specifiek opgeleid om vakkundig en snel banden te repareren of te vervangen. Daarom raden wij altijd aan om een professional in te zetten voor uw bandenwissel.

Over het algemeen zijn winterbanden bestemd tot temperaturen tot 7°C. U kunt de banden eind maart of wanneer de klok verzet wordt laten vervangen naar zomerbanden.